Office Depot brengt nieuw breakroomconcept op de markt

shutterstock_176940545_koffieOffice Depot lanceert het zogeheten ‘breakroomconcept’. Het concept bevat een uitgebreide lijn producten en diensten voor de pauzeruimte in de breedste zin van het woord. Het assortiment bestaat naast alle benodigdheden voor warme en koude dranken, ook uit tussendoortjes, artikelen voor de toiletruimte en schoonmaakproducten. Dankzij een assortimentsuitbreiding en de eerder dit jaar geïntroduceerde koffieservice kan Office Depot nu een volledig facilitair portfolio bieden.

Nu worden facilitaire benodigdheden nog vaak gekocht bij verschillende winkels en leveranciers. Zo wendt men zich voor bijvoorbeeld pennen en papier tot een kantoorartikelenleverancier, terwijl de inkoop van koffie, thee en andere producten voor de pauzeruimte er bij veel bedrijven ‘even’ bij wordt gedaan. Iemand rijdt bijvoorbeeld wekelijks naar de supermarkt of rent snel nog even naar de dichtstbijzijnde winkel als de koffie op is. Al met al niet de meest efficiënte manier van inkopen.

Ruben van ’t Loo, salesmanager new business & new core bij Office Depot: “Veel inkopers, vooral in het MKB, blijken behoefte te hebben aan één dienstverlener waar ze alle facilitaire artikelen kunnen bestellen. Dankzij het uitgebreide facilitaire assortiment van Office Depot kunnen ze flink op de kosten besparen en hebben ze ook beter inzicht in hun verbruik. Geen verschillende contracten meer en geen dubbele leverkosten of arbeidsloon, maar één leverancier, één bestelling en één factuur.”

Advies op maat

Klanten van Office Depot krijgen bovendien advies op maat. Van ’t Loo: “Iedere organisatie heeft bijvoorbeeld haar eigen koffiecultuur. We kijken daarom goed welk type koffieapparaat en welk merk koffie het beste past bij een organisatie; het eigen merk van Maas International of Nescafé, de trendy Italiaanse koffiesoorten Segafredo of Lavazza, of de duurzame merken Peeze en Fair Trade. Ook in de schoonmaak heeft ieder bedrijf eigen voorkeuren, die onze adviseurs ter harte nemen bij hun advies op maat.”

Volledig ontzorgen

Klanten van Office Depot zijn verzekerd van snelle levering. Uniek in de markt is dat Office Depot koffie zelfs al binnen 24 uur levert. Afhankelijk van de behoeften en gekozen diensten, kan Office Depot echter ook organisaties volledig facilitair ontzorgen. De adviseur van Office Depot inventariseert dan het verbruik binnen de organisatie. De chauffeur scant tijdens de leveringen de voorraad en zorgt ervoor dat deze steeds aangevuld blijft. Ook kan bijvoorbeeld de schoonmaak, het vullen en het onderhoud van de koffieapparatuur door Office Depot geregeld worden.

Van ’t Loo: “Office Depot is met de markt meegegroeid en heeft zich ontwikkeld van leverancier van kantoorartikelen tot totaalleverancier van een full-service facilitair assortiment. Klanten kunnen daardoor bij Office Depot terecht voor alle facilitaire benodigdheden, zoals meubilair, koffie en thee. Maar ook suiker, melk, bekers, roerstaafjes, schoonmaakmiddelen, prullenbakken en dispensers. Dat scheelt hen veel tijd en veel geld.”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s