Office Depot bekroond voor MVO-beleid

Kiem

Kantoorartikelenleverancier compenseert 10.000 ton CO2-uitstoot door transport

Office Depot boekte in 2015 succes met haar MVO-beleid. De kantoorartikelenleverancier onderneemt tal van initiatieven om niet alleen de eigen duurzaamheid, maar ook die van haar ketenpartners en klanten te verbeteren.

Office Depot compenseert onder meer alle CO2-uitstoot van alle leveringen aan klanten in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het bedrijf levert dagelijks duizenden bestellingen aan klanten en berekent op basis van erkende normen voor logistieke CO2-metingen de verwachte impact per jaar. Door vervolgens een gelijkwaardige investering te doen in een klimaatproject, weet Office Depot haar CO2-footprint te verkleinen. Hoewel de werkelijke uitstoot in 2015 naar verwachting lager uitvalt, heeft de leverancier nu besloten 10.000 ton CO2-uitstoot te compenseren.

Het bedrijf wil echter niet alleen de uitstoot compenseren, maar ook verminderen. Holger Bahlke, Senior Quality and Compliance Manager bij Office Depot: “Duurzaamheid is een van onze belangrijkste pijlers. Naast een groeiend assortiment duurzame producten, zoeken we steeds naar nieuwe initiatieven voor duurzaam ondernemen. Klimaatneutraal leveren is er daar slechts een van. We willen ook dat er op jaarbasis minder ritten nodig zijn. Door de verzendverpakkingen optimaal te vullen en slim om te gaan met de verpakkingsmaterialen en -formaten, benutten we de transportruimte zo efficiënt mogelijk. Daarnaast werken we nauw samen met onze vervoerders om de routeplanning te optimaliseren.”

Internationale erkenning

Office Depot kan nu al terugkijken op een succesvol jaar. Het bedrijf kreeg een groot aantal positieve klantreacties, maar ook internationale erkenning. Zo ontving Office Depot een Supplier Leadership Award voor het bevorderen van de duurzaamheid onder haar klanten. Daarnaast is Office Depot voor het tiende jaar op rij opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index. De index benoemt per regio welke grote ondernemingen het meest duurzaam zijn. Bahlke: “Wij zijn blij met deze erkenningen. Klanten benadrukken dat zij onder meer voor Office Depot kiezen, omdat wij hen een duurzame oplossing voor de aanschaf van kantoor- en andere facilitaire producten bieden.”

Projecten

Office Depot ondersteunt dit jaar drie projecten: het bosbeschermingsproject Kariba REDD+ in Zimbabwe, het windkrachtcentraleproject in Bandirma, Turkije en de bouw van nieuwe, efficiënte ovens in Bamako, Mali. De projecten die Office Depot steunt, worden gekenmerkt door hun sociale karakter en gaan verder dan klimaatbescherming. Ze spelen ook in op thema’s als werkgelegenheid, scholing en gezondheidszorg. Office Depot heeft al toegezegd deze projecten te zullen blijven steunen in 2016.

Meer informatie over de geselecteerde klimaatprojecten vindt u hier. Meer informatie over de duurzame strategie van Office Depot is hier beschikbaar.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s