Je kerstpakket bestellen in de zomer, waarom zou je dat doen?

Het klinkt gek: midden in de zomer nadenken over de inhoud van je kerstpakket. Toch stromen de showrooms al vol met inkopers die in de zomer een eerste oriënterende blik willen werpen op het assortiment van 2016.

Vroeger was het noodzakelijk om de kerstgeschenken al voor de zomer te bestellen, maar tegenwoordig zijn de leveranciers van kerstpakketten in staat om zeer snel te leveren – zeker als de bestelling online geplaatst wordt. Toch vinden veel bedrijven het niet prettig tot december te wachten. Waarom niet?

Alle tijd

Het is een cliché, maar in de zomer hebben de meeste bedrijven het nu eenmaal net even iets rustiger – bedrijven die het juist van het zomerseizoen moeten hebben daargelaten natuurlijk. Ze hebben daardoor iets meer tijd om zich te richten op de klusjes die door het jaar heen blijven liggen. Het archief opruimen, onderhoudswerkzaamheden verrichten en… het kerstpakket uitzoeken!

Het mes snijdt overigens aan twee kanten: ook de leveranciers van kerstpakketten hebben in de zomer veel meer tijd voor je dan in het najaar. In een tijd waarin steeds meer bedrijven overgaan tot een kerstpakket op maat, speciaal afgestemd op de wensen en het karakter van het bedrijf, is het fijn om te weten dat leveranciers tijd zat hebben om de hele wereld af te speuren naar de ideale producten voor dat ene perfecte pakket.

Geen pakket? Geen nood!

Wie de pakketten echter aan het einde van de zomer nog niet besteld heeft, kan toch opgelucht ademhalen. Leveranciers adviseren de pakketten vóór begin oktober te bestellen, maar ook daarna is er nog tijd. De meeste leveranciers kunnen namelijk nog tot (half) december leveren. Wel loop je het risico dat dan niet alles meer op voorraad is.

Bekijk dus goed wat de mogelijkheden zijn op het gebied van bestellen, betalen, bezorgen en natuurlijk de levertijd. Wie last minute bestelt kan er bijvoorbeeld tegenaan lopen dat op het allerlaatst wellicht niet alles meer op voorraad is. Zeker als je bedrijf een groot aantal pakketten nodig heeft of je nog extra pakketten wil bijbestellen, is het verstandig bij tijds te bestellen om teleurstelling te voorkomen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s